Активісти створили карту, на якій можна перевірити, чи зачепить вас ядерний вибух

Перегляди: 6322

Представники некомерційної організації Outrider Foundation (США) створили сервіс, за допомогою якого будь-хто може подивитися наслідки від ядерного вибуху в залежності від різних умов.

Інтерактивна карта дозволяє користувачам вказувати дані про своє місцезнаходження і вибирати зі списку вподобану ядерну бомбу для вибуху. У відвідувачів сервісу також є можливість перевірити ефект від різного типу детонації: на землі чи в повітрі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Коли сервіс отримає всі необхідні відомості, на карті відобразиться ядерний вибух, а разом з ним з’явиться точна інформація про радіус ураження, вибухову хвилю, ступені радіації і температури в епіцентрі події. Крім того, алгоритми сайту визначать потенційну кількість загиблих і постраждалих в результаті цього.

Карту, на якій можна змоделювати вибух ядерної бомби, створив також історик науки та ядерної зброї, професор Технологічного інституту Стівенса Алекс Веллерштейн. У його доробку є і мапа ракетних ударів.


Джерела: