Для кропивничан опалювальний сезон може початися пізніше

Перегляди: 2041

Заступник міського голови Кропивницького Олександр Вергун розповів CBN про нюанси наступного опалювального сезону: котельні на альтернативних видах палива, компенсація за «автономку» та відтермінування опалювального сезону:

«По програмі оптимізації систем опалення передбачено близько 800 тисяч гривень компенсації від міської ради малозабезпеченим мешканцям міста, дохід яких не перевищує 3 000 грн, переважно це пенсіонери. Вони встановлюють системи автономного опалення у своїх помешканнях, подають відповідний пакет документів з заявою до міської ради, комісія розглядає, опрацьовує з податковою службою і відшкодовується 50% вартості автономного опалення споживачу».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також у міській раді працюють над проєктами котелень, що працюють на альтернативних видах палива:

«Зараз працюємо над проєктом будівництва котелень на альтернативних видах палива, за рекомендаціями Міністерства розвитку громад і територій очікуємо зменшення лімітів природного газу. І опалювальний сезон, можливо, розпочнеться з запізненням, і, ймовірно, не всім закладам освіти вдасться організувати свою роботу офлайн. Зараз працюємо з виробниками котелень і розробляємо програму будівництва поряд з 23 наявними газовими котельнями котелень на альтернативних видах палива».