У Кропивницькому співали старі козацькі пісні нашого регіону (фоторепортаж)

Перегляди: 1494

Сьогодні, 25 липня, у бібліотеці Чижевського відбувся концерт фольклорного гурту «Млиночок», на якому заспівали старі козацькі пісні нашого краю.

Тема козацьких пісень є продовженням проекту «Чумацькі пісні», який реалізовувався музеєм музичної культури імені Короля Шимановського на основі праць фольклориста музею Олександра Терещенка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогодні ми презентуємо козацькі пісні. Вони пов'язані з чумацькими. Це теж проєкт, який ми розпочинаємо. Він був задуманий за підтримки Українського культурного фонду, але у зв'язку з війною не реалізується. Ми плануємо на сайті музею музичної культури імені Короля Шимановського зробити віртуальну виставку козацьких пісень нашого краю. Це ми зробимо до Дня Незалежності. А сьогодні це такий собі анонс тої події, ми проспіваємо козацькі та деякі чумацькі пісні з репертуару фольклорного гурту «Млиночок». Ми хочемо показати, чим старовинні козацькі пісні можуть бути близькими сучасним українцям», - розповів лідер гурту Олександр Полячок.

Пісні збирали по Кіровоградщині та суміжних областях фольклористи Наталія та Олександр Терещенки разом зі своїми колегами протягом 1990-х - 200-х рр. Деякі їх старші колеги записували пісні у 1980-х рр. Всі ці записи та матеріали опрацював Олександр Терещенко, частина їх увійшла до збірки про ліричні пісні Кіровоградщини, інша частину - планують публікувати надалі.

Усі пісні гурт «Млиночок» виконує в автентичній манері.

Детальніше - у фоторепортажі Ігоря Філіпенка.