Кропивничанин зупинився за крок від європейського п'єдесталу в стрибках у висоту

Перегляди: 644

Олег Дорощук із першої спроби подолав 218 і 223 см на чемпіонаті Європи зі стрибків у висоту.

Деякий час учень Геннадія Здітовецького навіть лідирував у змаганнях у Мюнхені. Але все вирішувалося на позначці 227 см. І тут під час другої спроби фортуна відвернулася від кропивничанина. Оскільки конкуренти взяли 227 із першої та другої спроб, то Олег разом із наставником Геннадієм Здітовецьким вирішили ризикнути й перенести третю спробу на 230 см. Так високо, як і на 227 см, на відкритому повітрі юний вихованець кропивницької ОСДЮШОР-2 ще ніколи не стрибав. І знову не вийшло.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У підсумку в Олега Дорощука - четверте місце. Переможцем став олімпійський чемпіон Джанмарко Тамбері (він єдиний здолав 230 см), срібним призером - німець Тобіас Потьє, який за спробами випередив нашого Андрія Проценка. Андрій з третьої спроби стрибнув на 223 см, але з першого разу взяв 227. А ось німець все брав із першої спроби. Проценко замахнувся на золото, коли після двох невдач на 230 переніс третю спробу на 232 см. Але й тут українцю не пощастило.

____

Джерело: Юрій Ілючек