Водій кропивницької маршрутки змусив 17-річну дівчину, яка має право їхати безкоштовно, платити

Перегляди: 15430

До CBN звернулася 17-річна Катерина Хомяченко з проблемою: її, дитину з багатодітної сім'ї, яка має відповідне посвідчення, водій маршруту №77 перевізника «Паритет-Сервіс» відмовлявся везти без оплати.

Подія сталася у неділю, 28 серпня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У неділю, близько 15:45, я зайшла у маршрутне таксі №77 на зупинці по вулиці Сніцаря. Як завжди, поклала сумку на крісло, дістала посвідчення та показала водію. Той сказав, що у воєнний час приймає лише УБД (учасник бойових дій), і я повинна або вийти, або заплатити. Я відмовилася, він зупинив транспорт і почав тиснути на мене, що я затримую людей. Я свої права знаю, тому почала дискусію, що скасування безкоштовного проїзду для дітей з багатодітних сімей не було, і він має мене везти. Чоловік продовжував тиснути, і я все-таки заплатила, адже не мала часу розбиратися», - зазначає дівчина.

Вона додає, що після дискусії з водієм намагалася знайти в інтернеті інформацію про скасування пільг, проте нічого на цю тему не відшукала. Про це вона повідомила водія, але той, за її словами, і слухати нічого не хотів.

Вже виходячи на своїй зупинці, дівчина сфотографувала прізвище водія та номер маршрутки.

«Категорія дітей з багатодітних сімей попадає під державні пільги, і безплатний проїзд їм мають забезпечувати не тільки комунальний транспорт, а й маршрутні таксі. Дівчині потрібно зателефонувати в управління транспорту міської ради та написати скаргу», - зазначили CBN у пресслужбі Кропивницької міської ради.

CBN хотіло отримати коментар і у ПП «Паритет-СЕРВІС», але за номером телефону, вказаним у маршрутці, слухавку ніхто не взяв.


Джерело: Катерина Хомяченко, коментар пресслужби Кропивницької міської ради

Фото: Катерина Хомяченко