Пам’ятаєте скандал з крадіжкою плит зі «зльотки» аеропорту? Їх крала фірма з російським корінням

Перегляди: 2639

CBN продовжує збирати докупи інформацію про ТОВ «Спільне українсько-російське підприємство “Кристал”» - як з’ясувалося, воно причетне до крадіжки плит з кропивницького аеропорту.

У липні обласна прокуратура повідомила, що на Кіровоградщині арештували корпоративні права підприємства, пов’язаного з росією, на понад 4,6 мільярда гривень. Ми попрацювали з відкритими реєстрами - найбільше згодився YouControl - і вирахували назву компанії: ТОВ «Спільне українсько-російське підприємство “Кристал”», а російський бенефіціарний власник - Леон Жоржиані.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

https://cbn.com.ua/2020/06/15/poglyad-hto-prychetnyj-do-kradizhky-plyt-z-kropyvnytskogo-aeroportu-video/

Подальший пошук в інтернеті вивів на статтю в кропивницькому тижневику «Україна-Центр» від 16 червня 2020 року: «...смуга та плити є об'єктами незавершеного будівництва на балансі обласної влади, управління капітального будівництва. І там ніхто нікому чіпати їхні плити дозволу не давав.

До імен докопався Центр медіарозслідувань "Прозоро". Продавцем плит аеродрому виявилося спільне українсько-російське підприємство "Кристал". Його засновники – В'ячеслав Шамілов, Борис Маламуд та Володимир Капінус із Кропивницького та Леон Жоржіані з Москви».

____

Джерела:

• обласна прокуратура;

YouControl;

«Україна-Центр».