СБУ затримала кропивничанина, який співпрацював з окупантами (фото)

Перегляди: 1446

СБУ у Донецькій і Кіровоградській областях нейтралізувала російську агентурну мережу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зловмисники збирали розвіддані про дислокацію і переміщення підрозділів ЗСУ у напрямку прифронтових районів сходу України. У затриманих виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами таємного листування з представниками спецслужб рф.

Так, на Донеччині ворожі агенти розвідували позиції українських захисників поблизу Краматорська і Дружківки. Ще одного агента рф затримали у Кропивницькому. Він наносив на Google maps координати про маршрути переміщення українських військ через територію регіону. Ці відомості він переправляв через месенджери своїм родичам у рф, які контактували зі спецслужбами країни-агресора.

Наразі слідчі СБУ повідомили всім трьом затриманим про підозру. Зловмисникам обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття російської агентури проводили співробітники Служби безпеки Донецької та Луганської областей, підрозділи СБУ Кіровоградщини за процесуального керівництва Донецької та Кіровоградської обласних прокуратур.


Джерело: СБУ