Запрошуємо на пресконференцію про видобуток урану та радіацію

Перегляди: 540

У четвер, 15 вересня, об 11:00 у прес-центрі CBN (Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 46, третій поверх ТЦ «Реал») відбудеться прес-конференція на тему: «Радіаційна безпека та екологічний вплив уранових виробництв в Україні».

Україна входить у топ-10 країн світу за запасами урану і його виробництвом та має розвинену атомну енергетичну галузь з 15 ядерними реакторами на чотирьох АЕС, для яких уран є основним ядерним паливом. Війна, російські терористичні акти на об'єктах державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та на додачу — майже щоденні обстріли ЗАЕС — усе це як ніколи актуалізує питання ядерної і радіаційної безпеки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дослідження радонової обстановки та її вплив на населення України є надзвичайною важливістю, що обумовлено додатковим впливом радіаційно-небезпечних чинників на організм людини.

Спікер: доктор наук з державного управління, доцент, директор Регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області Сергій Зелінський.

Захід відбудеться в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки Швеції. Відповідальність за зміст зустрічі несе виключно ГО «Флора».