У Кіровоградській обллікарні з'явилося нове обладнання для лікування серцево-судинних захворювань (фото)

Перегляди: 1642

У Кіровоградській обласній лікарні змонтували придбану МОЗ сучасну ангіографічну систему Artis One, яку використовують для надання медичної допомоги пацієнтам з гострою серцево-судинною патологією.

Систему встановили у відділенні екстреної медичної допомоги. Завдяки новому обладнанню є можливість лікувати пацієнтів малоінвазивними методами (процедури, які забезпечують менше втручання в організм, ніж відкриті операції) у разі кровотеч різної локалізації, проводити профілактику гострих ішемічних інсультів за допомогою стентування (медичне мініінвазивне оперативне втручання, що проводиться з метою встановлення спеціального каркаса у просвіт порожнистих органів та судин людини або тварини, наприклад, коронарних судин або жовчної протоки, і забезпечує розширення звуженої патологічним процесом ділянки) сонних артерій, лікувати атеросклероз нижніх кінцівок за допомогою стентування з відновленням необхідного кровообігу, проводити лікування артеріо-венозних аневризм та мальформацій.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі лікарня подала документи для отримання ліцензії на експлуатацію змонтованого ангіографа, а команда лікарів вже пройшла спеціалізоване навчання та готова працювати з новим обладнанням.


Джерело: КНП "Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради"