«Кіровоградобленерго»: віялових відключень поки не планується

Перегляди: 1394

Розпорядження про застосування погодинних («віялових» у народі) відключень електроенергії поки не було, сказала у телефонному коментарі речниця ПрАТ «Кіровоградобленерго» Альона Данильченко.

ГПВ (графіки погодинного відключення електроенергії) вводяться в дію розпорядженням директора (головного диспетчера) державного підприємства за узгодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Альони Данильченко, у випадку запровадження ГПВ, підприємство діятиме таким чином: Міністерство енергетики та вугільної промисловості України не пізніше ніж за три доби до початку застосування графіків повідомляє про ситуацію щодо постачання електроенергії та необхідність застосування ГПВ. Про це ПрАТ «Кіровоградобленерго», у свою чергу, повідомляє місцеві органи виконавчої влади та споживачів через засоби масової інформації та свій офіційний сайт. «Не пізніше ніж за добу до застосування ГПВ на нашому сайті повинна буди викладена інформація про періодичність, причини та тривалість застосування кожної черги ГПВ, терміни перерви постачання електричної енергії населеним пунктам, окремим житловим масивам, вулицям із зазначенням годин доби», - пояснила Альона Данильченко.

«Тобто, інакше кажучи, ми не можемо знати точно, чи будуть такі відключення, чи ні. Почергові або погрупові від’єднання споживачів від електромережі задля обмеження навантаження на енергосистему застосовується як остання ланка захисту від розсинхронізації енергосистеми. Це крайній крок, до якого держава може вдатися, але наше підприємство до такого кроку готове», - наголосила речниця «Кіровоградобленерго».

____

Джерело: речниця ПрАТ «Кіровоградобленерго» Альона Данильченко у телефонному коментарі CBN