? Торгівля людьми: як не стати жертвою (анонс прес-конференції)

Перегляди: 827

Прес-конференція на тему «Проблема торгівлі людьми в Україні та за кордоном. Як не потрапити до рук злочинців та куди звертатись, якщо уникнути цього не вдалось» відбудеться об 11:00 завтра, 18 жовтня, у прес-центрі CBN (Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 46, третій поверх ТЦ «Реал»).

18 жовтня - Європейський день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проблема торгівлі людьми поширена у всьому світі вже не перший рік, але, коли в країні починається війна, її громадяни автоматично потрапляють у найбільшу зону ризику. Повномасштабна війна росії проти України загострила цю проблему і для наших громадян.

Під час прес-конференції говоритимуть про такі питання:

- що таке торгівля людьми;

- які існують шляхи вербування в ситуацію торгівлі людьми під час війни;

- які існують форми експлуатації українців на території нашої країни та за кордоном;

- про загальні правила безпеки;

- що робити і куди звертатись, якщо ви стали жертвою;

- допомога та підтримка постраждалих від торгівлі людьми. Мова йтиме про допомогу від державних структур, громадського сектору, зокрема від громадської організації «Чистий аркуш», яка разом з Міжнародною організацією з міграції розпочала реалізацію проєкту «Допоможемо! Підтримаємо! Переможемо!» на теренах Кіровоградської області за підтримки Міністерства закордонних справ Швеції, Міністерства закордонних справ Норвегії та Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку.

Проєкт спрямовано на комплексну допомогу людям, які постраждали від торгівлі людьми, незаконної експлуатації, насильства та війни.

Спікери:

- Інна Чернова, начальниця головного управління Національної соціальної сервісної служби у Кіровоградській області;

- Микола Мальований, начальник відділу міграційної поліції ГУНП в Кіровоградській області;

- Степанида Маковійчук, начальниця відділу сім’ї та оздоровлення дітей;

- Валентин Боровиков, експерт з протидії торгівлі людьми, член правління ГО «Чистий аркуш».