"Корифей Марко": у центрі Кропивницького малюють новий мурал (фото)

Перегляди: 2220

У центрі Кропивницького малюють новий мурал "Корифей Марко", присвячений відзначенню 140-річчя театру корифеїв.

Головна мета створення муралу - популяризація особистості театрала, засновника театру корифеїв Марка Кропивницького, на честь якого назвали місто.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перші ескізи стінопису почали розглядати ще на початку липня. З вересня над ним розпочалася робота. Як зазначив голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга, на мурал не витрачали бюджетні кошти - всі матеріали, техніка та робота оплачена меценатами.

За роботу над муралом взявся художник Олександр Брітцев, вимушений переселенець спочатку з Донецька, а з лютого цього року - з Харкова. Наразі художник проживає в Олександрівській громаді та продовжує займатися творчістю - до Дня Незалежності він створив 27-метровий мурал на будівлі податкової у Кропивницькому.

[caption id="attachment_139480" align="alignnone" width="958"] Олександр Брітцев
Фото: Олена Павлюк[/caption]

"Символічне, образне зображення видатного місцевого митця, який відомий на весь світ - Марка Кропивницького. Зображений човен - це символ об'єднання. Театр у своєму роді теж великий човен, який несе у світ своє творіння", - прокоментував задум стінопису художник.


Фото Ігоря Філіпенка, CBN