Кропивницькі бейсболісти повернулися в Україну зі США (фото)

Перегляди: 1295

Збірна України з бейсболу, у складі якої — тренери та гравці з Кіровоградщини, повернулася до Кропивницького.

«З дитинства граю у бейсбол, і мене важко уже чимось здивувати, — розповів Дмитро Лімаренко. — Але життя та атмосфера в Америці — наступний рівень. Нью-Йорк - складне місто, адже там багато національностей і всі хочуть кращого життя, тому велика конкуренція».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З 16 гравців 13 представляли кропивницьку бейсбольну школу.

«Життя в Америці зовсім не таке як в Україні. Ставлення до бейсболу добре. Навіть коли травмувався один із наших гравців, відразу надали медичну допомогу. Перебували ми там тиждень, були у нас дві гри, під час яких вмикали гімн України», — розповів бейсболіст, військовослужбовець Національної гвардії України Сергій Штапура.

За словами гравців, американці переймаються долею України, постійно допомагають, перекидають кошти для ЗСУ.

«Їхали на гру, аби привернути суспільну увагу до ситуації в Україні, — розповів заслужений тренер України Олег Бойко. — Найцікавіше, що ми грали на полі зі штучним покриттям, для нас це був сюрприз. І тому через це травмувався гравець. Також цікавий факт, що гру із департаментом поліції у Нью-Йорку розпочали з хвилини мовчання».

Склад збірної України в США

Тренери: Заслужений тренер України Олег Бойко, Заслужений тренер України Юрій Бойко, Заслужений тренер України Руслан Дейкун.

Гравці: В'ячеслав Бабій, Даниїл Ходаковський, Андрій Бойко, Роман Бойко, Сергій Штапура, Костянтин Чухас, Денис Бречко, Дмитро Лімаренко, Владислав Косенко, Ілля Великий, Євгеній Ткаченко, Богдан Лучейко, Ігор Лукін, Максим Гупаленко, Володимир Рухер, Андрій Костащук.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN