У Кропивницькому розпочали будівництво житла для військових (фото)

Перегляди: 4145

25 жовтня у Кропивницькому офіційно розпочалося будівництво житлового будинку на 41 квартиру, власниками яких стануть постраждалі від війни з росією захисники та/або їхні сім’ї.

Як повідомлялося, ідея будівництва соціального житла належить благодійному фонду «Фортечний». Також фонд наразі фінансує будівництво, але планується залучати до проєкту кошти благодійників.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Микола Козловський, голова фонду «Фортечний», під час відкриття будівництва повідомив, що наразі всі роботи ведуться за планом, по часу це має зайняти до року (запланований термін — 11 місяців).

Житло у будинку отримають захисники та захисниці, які постраждали від російсько-української війни. Шестиповерховий будинок обладнають ліфтом, планування враховує й те, що мешканцями можуть бути люди з інвалідністю.

Задля прозорості у розподілі житла та обговорення соціальних та морально-етичних аспектів, до роботи над проєктом залучили громадську раду, серед учасників якої військовослужбовці, керівники волонтерських організацій, громадські активісти, працівники органів місцевого самоврядування та інші представники громади.

Громадська рада наразі розглядає перші 15 кандидатур, які можуть стати власниками квартир.

Долучитися до підтримки проєкту можна за посиланням: https://fortechnyi.com/charitable-donation

Фото: Ігор Філіпенко, CBN