Прокуратура вимагає зобов'язати Первозванівську сільраду забезпечити безкоштовне харчування у школах для дітей ВПО

Перегляди: 707

Кропивницька окружна прокуратура у суді вимагає зобов'язати Первозванівську сільську раду забезпечити безкоштовне харчування у школах та садочках для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб та дітей, які постраждали внаслідок війни.

Відповідно до Закону, діти з вказаним статусом мають право на безкоштовне харчування.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На цей час, за відповідною позовною заявою керівника окружної прокуратури ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду відкрито провадження у справі.

Сільська голова Первозванівки Прасковія Мудрак у коментарі CBN розповіла, що відповідні зміни вже внесли на засіданні виконкому наприкінці жовтня.

"Виконавчим комітетом внесено зміни у документацію. Діти-переселенці у нас і були забезпечені харчуванням. Просто школи і садочки не працювали, і навіть зараз у нас працює лише один садочок, там, здається, лише одна дівчинка-переселенка. І так вийшло, що по запиту прокуратури щодо харчування ми надали інформацію щодо категорій пільг, але просто серед них не було вписані ВПО. Ми зробили корегування", - зазначила посадовиця.


Джерела: Кіровоградська обласна прокуратура

коментар сільської голови Первозванівки Прасковії Мудрак