На Кіровоградщині у компанії «Велта» провели обшуки

Перегляди: 8169

27 жовтня працівники Бюро економічної безпеки України провели обшуки у центральному офісі «Велта», що знаходиться у Дніпрі, а також на виробництві у Новоукраїнському районі.

Про це 27 жовтня повідомив у себе на сторінці у фейсбуці генеральний директор підприємства Андрій Бродський: «Ситуація довкола компанії «Велта» та мене, як генерального директора і головного акціонера різко загострюється. Молоді, здорові парубки продовжують займатися тиском на бізнес в пошуках наживи. Перешкоджання повноцінній роботі «Велти», може призвести до повної зупинки - усі наші 650 робітників залишаться без зарплатні, держава - без надходжень до бюджету, американські партнери без титанової сировини. Україна буде позбавлена права на заміщення російського титану на світовому ринку».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

CBN отримало коментар від пресслужби підприємства: «Формальним приводом для атаки на компанію стала нібито несплата податків на 27 млн. грн, яка не встановлена та не підтверджена. У ході обшуку на гірничо-збагачувальному комплексі співробітники БЕБ відібрали власні проби сировини в кар’єрі, а в центральному офісі вилучили технічні документи щодо проектування заводу з виготовлення титанових виробів за інноваційною запатентованою технологією компанії «Велта». Вказані дії, безумовно, не мають відношення до офіційно заявленої причини розслідування.

Окрім того, разом із представниками Бюро економічної безпеки України були присутні співробітники поліції особливого призначення в повній амуніції. Згідно з поясненням представників БЕБ їх залучили для «охорони громадського порядку. Але поліція морально-психологічно тиснула на осіб, які були присутні під час обшуку. Вони жодним чином не реагували на протиправні дії з боку співробітників БЕБ та не перешкоджали вчиненню ними правопорушень.

ТОВ ВКФ «Велта» працює у правовому полі та дотримується всіх міжнародних стандартів ведення прозорого бізнесу. Саме тому компанія сприяє слідчим діям та оперативно реагує на запити. Ми готові захищати власне право на роботу та спростувати інформацію щодо податкових порушень».

В СБУ в Кіровоградській області повідомили, що справою займаються працівники Центрального апарату БЕБ із Києва.


Джерело: пресслужба підприємста «Велта» у коментарі CBN