У Кропивницькому патрульні дарують пішоходам світловідбивні стрічки (фоторепортаж)

Перегляди: 1335

Сьогодні у Кропивницькому патрульні дарували пішоходам світловідбивні стрічки та нагадували про правила дорожнього руху та небезпеку на дорогах у темну пору доби.

Начальниця відділу звʼязків з громадськістю Управління патрульної поліції у Кіровоградській області, капітан поліції Оксана Білоброва розповіла CBN, що акція «Світлострічка», започаткована Департаментом патрульної поліції, є постійною.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Патрульні регулярно проводять бесіди з пішоходами, дарують світловідбивні елементи або розповідають, де їх можна придбати. Але в умовах вимкненого вуличного освітлення у темну пору доби, віднедавна подібні заходи проводять частіше.

За правилами дорожнього руху (п.4.4), у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.