До Кропивницького привезли сучасну теплодимокамеру для тренування рятувальників (фоторепортаж)

Перегляди: 672

Кіровоградські рятувальники протягом десяти днів відпрацьовуватимуть навички гасіння пожеж у сучасній теплодимокамері, умови якої максимально наближені до реальних.

«Рятувальники Кіровоградського гарнізону вперше проходять навчання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У порівнянні зі стаціонарною камерою, яка вже є у ДСНС, ця обладнана мобільними лабіринтами та додатковими тренажерами. Комплекс забезпечений системою, яка веде нагляд індивідуально за кожним рятувальником, який проходить тренування. Вона оцінює та моніторить його стан здоров'я. Це допомагає нам оцінити навантаження. Завдяки цим контейнерам рятувальники набувають навичок, необхідних для рятування людей та ліквідації надзвичайних ситуацій у задимленому середовищі», - зазначив начальник ГУ ДСНС Кіровоградської області Віталій Миронюк

Окрім фізичних перешкод камера оснащена також і психологічними - всередині неї лунають крики людей та звук руйнування будівель. Така підготовка необхідна, щоб рятувальник був морально підготованим до такої ситуації.

Контейнер їздить усіма регіонами України, залишаюсь в одному на 10 днів. За ці 10 днів тренування у теплодимокамері мають пройти всі рятувальники області.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN