Як працюють кав`ярні й ресторани у центрі Кропивницького під час вимкнень світла (фоторепортаж)
Журналісти CBN зʼясували, як працюють заклади громадського харчування у центрі Кропивницького.
Деякі заклади придбали генератори, підключають до них за відсутності електроенергії не все приміщення, а лише кухню: холодильники, обладнання. У залі — свічки. Кавʼярні, які готують лише напої та продають готові кондитерські вироби, працюють або від генератора, або пропонують відвідувачам гарячий чай, який готують заздалегідь у термос.
Задля економії світла кавʼярні та ресторани або вимикають освітлення у приміщенні частково чи повністю, освітлюючи столики для відвідувачів, знову ж, свічками, або вимикають зовнішню рекламу чи декорації, принаймні, найбільш енерговитратну їх частину. Гірлянди — LED освітлення, яке більш економічне, ніж звичайні електричні лампи.
Фото: Ігор Філіпенко, CBN.