Кропивницька райрада просить заборонити УПЦ мп

Перегляди: 1054

За ініціативою групи депутатів Кропивницька районна рада прийняла рішення про звернення щодо заборони в Україні рпц, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій.

Проєкт передбачає звернення до Конституційного суду України, Верховної ради, Кабінету Міністрів України та Кіровоградської обласної ради з проханням прийняти нормативні документи щодо заборони церкви, яка підпорядковується московському патріархату.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також у зверненні до обласної ради пропонують переглянути договірні відносини з церквою у селі Розумівка, яка є філією обласного Краєзнавчого музею та де працюють представники УПЦ мп.

Депутат Кропивницької районної ради Андрій Лаврусь, один з авторів проєкту, прокоментував CBN звернення: «Сьогодні я виступив з ініціативою від партії "Європейська солідарність", щоби внести це питання до розгляду порядку денного. Мене депутати підтримали, тому ми спільний проект подали, внесли, проголосували. Дякую іншим депутатам, які показали свою позицію і підтримали це важливе рішення щодо діяльності філій рпц в Україні».

Джерело: Андрій Лаврусь у коментарі CBN.