Суд арештував готель в Олександрії, який, за даними слідства, належить росіянам

Перегляди: 1549

Слідча суддя Печерського райсуду Києва Олеся Батрин 12 грудня частково задовольнила клопотання Офісу генпрокурора і наклала арешт на статутний капітал у низці компаній, які контролює група VS Energy, а також на нерухоме майно в Україні. А саме – на сім готелів з мережі Premier Hotels & Resorts у Києві, Львові, Одесі та Олександрії.

VS Energy, за версією слідства, належить громадянам РФ Олександру Бабакову, Євгенію Гінеру та Михайлу Воєводіну.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідно до ухвали, майно заборонено відчужувати, але ним можна продовжувати користуватися. Крім того, суд арештував нежитлові приміщення торговельно-виставкового комплексу «Метроград» та ТРЦ «Метрополіс» у Києві.

У клопотанні йшлося про те, що це майно відповідає ознакам, як таке, «що одержане внаслідок вчинення злочину та/або є доходами від такого майна та метою такого арешту є забезпечення зберігання речових доказів та забезпечення спеціальної конфіскації майна».

ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора проводить досудове розслідування за кількома звинуваченнями, зокрема – привласнення майна та вчинення «злочинною організацією "Лужники", яке представлене фінансово-промисловою групою VS Energy, умисних дій, з метою зміни меж території або державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб».

На сайті ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» сказано, що «понад 8 років група належить одним й тим самим громадянам ЄС, які володіють і користуються всіма юридичними та бенефіціарними правами. Нинішня структура акціонерів підлягала детальній перевірці як в ЄС, так і в Україні <...> ми заявляємо про повну відповідність, прозорість та легітимність діяльності Групи в Україні.

Сподіваємося, що висновки українських правоохоронних органів покладуть край усім спекуляціям щодо цього».

____

Джерела:

«Схеми»;

• офіційний сайт ТОВ «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна».