Європарламент визнав голодомор в Україні геноцидом українського народу

Перегляди: 607

Сьогодні, 15 грудня, Європарламент  визнав голодомор 1932 — 1933 років в Україні геноцидом українського народу. За проголосували 507 депутатів, проти — 12, утрималися - 17.

«Європарламент закликає всі країни, особливо російську федерацію, а також інші країни, що з’явилися після розпаду Радянського Союзу, відкрити їхні архіви щодо голоду 1932-1933 років в Україні; закликає країни-члени ЄС та треті країни просувати обізнаність про ці події, а також про інші злочини, що  скоїв радянський режим, шляхом внесення історичних знань про них в освітні та дослідницькі програми, щоб упередити повторення подібних трагедій у майбутньому», – наголошує резолюція Європарламенту.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також резолюція засуджує дії росії, агресія якої проти України спричинила глобальну продовольчу кризу. При цьому росія руйнувала та розкрадала зернові сховища в Україні та продовжує чинити перешкоди для України в експорті українського зерна.


Джерело: Укрінформ