У Кропивницькому ухвалили бюджет на 2023 рік

Перегляди: 1067

Вчора, 15 грудня, на десятому засіданні дев’ятої сесії міської ради депутати одноголосно ухвалили бюджет територіальної громади Кропивницького на 2023 рік.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Доповідаючи про головний кошторис міста, начальниця фінансового управління Любов Бочкова наголосила, що обсяг бюджету міста на 2023 рік –  2, 853 млрд. грн.

Як зазначила посадовця, у видатках бюджету Кропивницької територіальної громади на 2023 рік 87,5% займають видатки споживання загального фонду та 12,5%  видатки спеціального фонду, з них бюджет розвитку – 8,3%. Найбільшу питому вагу у структурі видатків 48,4 % займають видатки на бюджетні програми, які реалізує головний розпорядник управління освіти – 1, 381 мільярда гривень.

Зокрема, департаменту соціальної політики на фінансування бюджетних програм у сфері соціального захисту спрямують 124,8 мільйона гривень; управлінню охорони здоров’я - 106,4 мільйона гривень; управлінню культури – 97,2 мільйона гривень та управлінню молоді і спорту – 57 мільйонів.

Головному управлінню житлово-комунального господарства передбачили 361,7 мільйона гривень бюджетних коштів, з них на благоустрій міста – 122,5 мільйона гривень. На фінансову підтримку КП «Теплоенергетик» та забезпечення діяльності з виробництва та постачання теплової енергії – 143 мільйони гривень. На ремонт доріг – 25,8 мільйона гривень.

Управлінню транспорту та зв’язку на забезпечення транспортних послуг комунальним транспортом – 178 мільйонів, у тому числі на компенсаційні виплати за пільговий проїзд – 133,5 мільйона гривень, на утримання та розвиток транспорту – 36,5 мільйона гривень.

«В умовах продовження дії воєнного стану для вирішення питань територіальної оборони, цивільного захисту населення та підтримки внутрішньо переміщених осіб в бюджеті громади заплановані видатки в сумі 33,6 мільйона гривень», - зазначила Любов Бочкова.

Начальниця фінансового управління також звернула увагу, що у складі бюджету територіальної громади на 2023 рік сформовано бюджет розвитку в обсязі 236,8 мільйона гривень, що на 24% менше плану 2022 року. Більше половини видатків розвитку направляється управлінню капітального будівництва на реалізацію інвестиційних проектів та капітальних ремонтів бюджетних установ.

Депутати міської ради розглянули і затвердили також галузеві програми соціально-економічного розвитку міста, зокрема, щодо  фінансування заходів у сферах освіти, охорони здоров’я, культури та туризму, розвитку фізичної культури та спорту, соціального захисту, житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху, розвитку міського пасажирського транспорту, капітального будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів комунального господарства та проєкти рішень у сфері регулювання земельних відносин.


Джерело: Кропивницька міська рада