Кропивницький водоканал завершив службову перевірку через порив на водогоні

Перегляди: 1079

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» завершило службову перевірку через порив на водогоні, результати передадуть до наявних кримінальних проваджень.

Як повідомив CBN в. о. гендиректора Олександр Пісний, порив на цій ділянці труб стався на початку листопада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Серед імовірних причин фахівці підприємства назвали прорахунки в проєктних рішеннях у 2016 та 2018 роках, а також можливе використання неякісних матеріалів.

«З моменту реконструкції до сьогодні на об‘єкті мали місце вже три пориви. Фахівці проаналізували проєктні рішення та іншу наявну документацію, опитали раніше задіяних на об‘єкті працівників підприємства, а також детально вивчили матеріально-технічну складову робіт у 2016 та під час корегування проєкту у 2018 роках. Зібрані матеріали передамо правоохоронним органам, щоб долучили до відкритих раніше кримінальних проваджень», — зазначив Олександр Пісний.

На відрізку водогону, де сталася аварія, у 2018 році відбувся капітальний ремонт у рамках проєкту реконструкції, що фінансується кредитом Світового банку. За фактами реконструкції дюкерів у 2016-2018 роках правоохоронні органи проводили розслідування.

Олександр Пісний також наголосив, що технічна рада «Дніпро-Кіровоград» працює над пакетом рішень, щоб у майбутньому унеможливити аварії на об‘єкті.


Джерело: ОКВП «Дніпро-Кіровоград»