Прем’єр-ліга України йде на тривалу паузу, а топ-ліги вже скоро повернуться

Перегляди: 585

Попри те, що у Катарі з кінця листопада проходить чемпіонат світу з футболу, а топ-ліги взяли паузу, УПЛ не поспішала йти на відпочинок. Адже збірна не вийшла на ЧС, а Прем’єр-Ліга України через воєнні дії і так стартувала запізно. Тому змагання проходили за звичним графіком, до кінця листопада.

16-й тур закінчився 28 листопада, але його матчі не були останніми у цьому році. У грудні команди провели кілька перенесених раніше ігор. 30 числа «Динамо» зіграло проти «Металіста» у матчі 8-го туру, 1 грудня «Зоря» приймала «Колос», а «Чорноморець» — «Кривбас» в іграх 7-го раунду. Останнім матчем Прем’єр-Ліги України у 2022 році стала зустріч «Руху» і «Чорноморця», які провели перенесений поєдинок 14-го туру. Тепер уболівальникам доведеться почекати 3 місяці, адже відновлення сезону заплановане на 4 березня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чемпіонат Англії повернеться першим, а Німеччини — останнім

Без клубного футболу українські вболівальники надовго не залишаться, оскільки вже наприкінці грудня очікується повернення топ-ліг. Першим відновить змагання після ЧС чемпіонат Англії, який просто не має часу на відпочинок. Адже в січні, окрім ігор національних кубків, відбудуться ще й вересневі матчі, перенесені через смерть королеви Єлизавети II. Слідом за АПЛ повернуться інші найсильніші ліги, це відбудеться за таким графіком:

• 26 грудня — АПЛ;

• 28 грудня — Ліга 1;

• 29 грудня — Ла Ліга;

• 4 січня — Серія А;

• 20 січня — Бундесліга.

Гравці німецьких клубів чи не єдині з топ-5, хто зможе гарно відпочити, якщо не рахувати представників збірних, що вилетіли на ранніх етапах ЧС. Адже різниця в поверненні між чемпіонатами Англії та Німеччини сягне майже місяця. Виділити таке довге вікно Бундеслізі вдалося завдяки тому, що у ній виступає 18 команд (а не 20), а сезон німці почали раніше, ніж зазвичай.

Наступні ігри збірних відбудуться у березні

Зима традиційно є періодом відпочинку для національних команд, тому після ЧС міжнародних зустрічей збірних не буде найближчі 3 місяці. Вони повернуться наприкінці березня, коли в Європі розпочнеться відбірковий етап Євро-2024. Його підопічні Олександра Петракова (який, схоже, залишиться на чолі збірної) відкриють грою проти Англії 26 березня.

Іншими суперниками України у кваліфікації чемпіонату Європи стануть Пн. Македонія (16 червня та 14 жовтня), Мальта (19 червня та 17 жовтня) та Італія (12 вересня та 20 листопада). Щоб вийти на Євро-2024, збірній необхідно зайняти у групі перше чи друге місце. Оскільки Англія та Італія є потужними опонентами, а македонці теж можуть дати бій, пройти на ЧЄ Україні буде доволі нелегко.

Автор ua-football: Олександр Риженко - https://twitter.com/Theryzhenko