Правоохоронці Кіровоградщини заочно повідомили про підозру колаборантам з Херсонщини

Перегляди: 857

П’ятьом поліцейським, які наразі працюють на росіян у тимчасово окупованій території Херсонщини, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомили про підозру.

За даними слідства, після початку тимчасової окупації Херсонщини підозрювані - четверо чинних працівників поліції та один колишній, добровільно обійняли посади, у тому числі керівні, в окупаційній структурі – так званому «Голопристанскому районному отделении полиции ГУ МВД Херсонской области».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ці особи працюють, виконують злочинні накази окупаційної влади, проводять обшуки та агітують місцевих мешканців працювати на ворога. Слідством підозрюваним інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України, тобто добровільне зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території. За цей вид злочину передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ДБР, оперативний супровід – УСБУ України  в Кіровоградській області.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура