У Кропивницькому на закладення вікон та дверей у недобудові витратять пів мільйона гривень

Перегляди: 571

Управління капітального будівництва Кропивницької міської ради порахувало кошти, які необхідні для закладення дверей та вікон у недобудові по вулиці Юрія Коваленка, 29, де нещодавно загинула 12-річна дівчинка.

Як повідомив начальник управління Сергій Білокінь, спеціалісти управління виїздили на місце, зробили усі необхідні заміри, визначили перелік робіт та кошторисну вартість, що складає майже 549 тис. грн.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перелік робіт передбачає закладення віконних та дверних отворів першого поверху, підвальних приміщень і частково другого поверху, де є виходи на лоджії або балкони.

Підрядну організацію, яка виконуватиме ці роботи, визначатимуть рішенням виконавчого комітету міської ради, який власне схвалюватиме і виділення коштів із резервного фонду міського бюджету у сумі 548 993 грн.

Роботи планують виконати за місяць. Площа, яку необхідно закласти, становить 55 м куб, використовуватимуть для шлакоблок.

Окрім того, у Кропивницькій міській раді триває опрацювання юридичних питань передачі до власності громади незавершених будівництв, власники яких, у відповідності до норм чинного законодавства України, не опікуються безпекою на своїх будівельних майданчиках.

Нагадаємо, у кінці грудня 2022 року на недобудові по вулиці Юрія Коваленка загинула 12-річна дівчинка. Після цього власників усіх недобудов Кропивницького попередили про відповідальність та зобов’язали огородити будівельні майданчики відповідно до вимог безпеки.


Джерело: Кропивницька міська рада