У Кропивницькому обладнали три пункти незламності для маломобільних груп населення

Перегляди: 1144

У Кропивницькому обладнали додаткові пункти обігріву, адаптовані для маломобільних груп населення, у яких можуть одночасно розміститися майже півтори сотні людей.

«Пункти незламності, які розташовані на вулицях Кропивницького, 106 та Олени Теліги, 75, зможуть прийняти не лише громадян, які знаходяться під опікою комунальної установи «Кропивницький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», а й тих маломобільних містян, які не отримують соціальні послуги в даних установах. Пункт незламності, що розташований в Комунальному закладі «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Фортечної районної у місті Кропивницькому ради» за адресою вул. Бєляєва, 72, зможе прихистити у себе в умовах блекауту сім’ї, в яких є діти з інвалідністю. Якщо виникне така ситуація, то маломобільних осіб з їхніх осель у пункти обігріву доставлятимуть соціальні таксі», - повідомила директорка департаменту соціального захисту населення Кропивницької міської ради Юлія Вовк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Скористатися послугами соціального таксі можуть люди, які стали на облік до Комунальної установи «Кропивницький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Кропивницької міської ради. Номер телефону центру: 099-666 29 41. Послуги таксі безоплатні, але скористатися можна три рази на місяць.

Кропивницький центр комплексної реабілітації дітей із інвалідністю став першим в Україні, де відкрили пункт незламності для родин із дітьми з інвалідністю. Центр має один генератор і буржуйку як альтернативний вид опалення.

«Приміщення центру має пандус, підйомник для візочків. Крім того, додатково встановили у кімнаті на другому поверсі буржуйку, маємо запас дров, подовжувачі, посуд. У кімнатах є ліжка, сповивальний столик, ігровий куточок для дітей, є кімната для приготування їжі і прання. Тут можуть одночасно розміститися 66 батьків із дітьми. На 27 ліжок і 25 сидячих місць для людей похилого віку розрахований пункт незламності у Кропивницькому центрі обліку та тимчасового перебування бездомних осіб. Тут також, крім безпритульних, мешкають вимушені переселенці. Утім у центрі додатково обладнали кімнати ліжками і стільцями для перебування на час блекауту літніх людей. Пункт незламності забезпечений генератором, подовжувачами, посудом, є запас води і дров», - розповіла директорка закладу Лілія Місюня.


Джерело, фото: Кропивницька міська рада