На Кіровоградщині стартував проєкт обміну ламп розжарювання на енергоефективні (фоторепортаж)

Перегляди: 1515

В Українні за допомогою застосунку «Дія» можна подати заяву про обмін старих ламп на нові LED-лампочки. Обміняти їх можна у відділеннях Укрпошти.

«Учора, 30 січня, по обласним центрам України, зокрема і в нашому місті, стартував проєкт з обміну лампочок розжарювання на світлодіодні. Проєкт полягає у тому, що 5 лампочок розжарювання можна обміняти у відділеннях Укрпошти на 5 нових. Це пов’язано з тим, що ми потребуємо більшої економії електроенергії, ніж раніше. Багато наших господарств використовують старі лампи розжарювання. Ми отримуємо лампочки в робочому стані, але у нас тут нема можливості перевірити їхню роботу. І якщо людина вдома при застосування бачить, що лампочка не працює, то вона може протягом одного місяця можна її змінити. Єдина умова, аби вона була з упаковкою. Наша область отримала 400 тисяч ламп. По свій Україні планують замінити 50 мільйонів ламп», - розповіла керівниця Кіровоградської дирекції Укрпошта Тетяна Капустіна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лампи розжарювання, які отримає пошта, утилізують за спеціальною програмою військової адміністрації за кошти екологічного фонду .

Фото: Ігор Філіпенко, CBN