Асам і Дянь Хун – два майже квіткових чаї

Перегляди: 406

Червоні, тобто, чорні чаї з Індії та Китаю завжди були конкурентами за серця чаєманів по всьому світу. Сьогодні ми не будемо розповідати історію їх боротьби за прихильність поціновувачів, і зупинимося на тому, що їх зближує. А саме, на безперечній оригінальній якості, неперевершеному смаку, користі, а ще – квіткових нотах. Ними може похвалитись і класичний індійський чай Асам, і особливий, «молодий» червоний чай Дянь Хун із китайської провінції Юньнань.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Квітковий і потужний Асам

Асам полюбився поціновувачам темного і насиченого ферментованого чаю ще два століття тому, і утримує позиції завдяки багатьом властивостям:

  • він зігріває у холод і дощ;
  • допомагає прокинутись та зосередитись;
  • швидко та легко заварюється;
  • позитивно впливає на обмін речовин і переварювання їжі;
  • є чудовим самостійним напоєм і доповненням до будь-якої страви.

Його бархатистий смак із нотками свіжого меду доповнюється яскравими відтінками сухофруктів і квітів, що неочікувано для темного та міцного напою. Спокійний аромат також дарує медово-квіткові ноти, які по-справжньому переповнюють серце радістю та покращують настрій на весь майбутній день. Головне – пити чай без цукру, щоб краще відчути його природну солодкість, яка іде поряд із танінністю та міцністю цього відомого зілля родом із далекої Індії.

На сайті спеціалізованого чайного магазину New Tea ви з легкістю знайдете асортимент оригінальних індійських чаїв, щоб відчути ту саму казкову квітковість, якою може похвалитися потужний Асам-чай.

Квітковий червоний Дянь Хун

Хто б міг подумати, що такий відомий, танінний червоний Дянь Хун Чай – також володар дивовижних квіткових нот? На них звертають увагу ті, хто вже натренував рецептори на сприйняття оригінальних китайських чаїв. А всі інші сприймають його як бадьористий, яскравий, по-справжньому якісний напій інтенсивного золотисто-коричневого кольору.

Особливістю чаю Дяньхун є сировина. Його виготовляють виключно з молодого, щойно розкритого чайного листа і бруньок, яких у сировині 1/3. Це ферментований і корисний для організму напій:

  • він тонізує та покращує настрій;
  • освіжає та допомагає сконцентруватись;
  • поліпшує метаболізм та є корисним для серцево-судинної системи через м’який ефект чайного кофеїну (теаніну).

А тепер про головне. Цей танінний, гіркуватий чай має солодкуватий довгий посмак і тонкий відтінок сухофруктів. І в ароматі, і в смаку присутні солодові та абрикосові ноти, а ще нотки квітів: садових і польових. Звертаючи увагу саме на них, можна отримати небувале та по-справжньому нове сприйняття звичного і давно улюбленого чаю. Знову ж таки, головне – пити без підсолоджувачів і заварювати правильно.

За посиланням https://newtea.ua/uk/chay/chernyy-chay/vid-dyan-hun ви зможете відшукати Дянь Хун найвищої якості напряму з китайських виробництв. Отримуйте нові враження та користь від чаїв щоразу із New Tea!