Обіцяла інформацію про місцезнаходження за гроші: жінка з Кіровоградщини ошукала родичку військового

Перегляди: 1020

Поліцейські Києва викрили 48-річну уродженку Кіровоградської області, яка пропонувала «допомогу» киянці у встановленні місцезнаходження та повернення племінника, який служить у ЗСУ, додому.

До столичної поліції на спецлінію 102 надійшло повідомлення від мешканки Деснянського району про те, що її ошукали на 7 000 тисяч гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На місці події правоохоронці з’ясували, що 66-річна потерпіла розповіла жінці, яка по сусідству орендувала квартиру, про свого племінника, котрий служить в ЗСУ та з яким у ході війни рідні втратили зв'язок. Жінка вирішила скористатися ситуацією. Шахрайка розповіла про свої вигадані зв’язки у владі та запропонувала допомогу в пошуках та встановленні місцезнаходження військовослужбовця.

Аферистка оцінила свої послуги у 2 000 тисячі доларів США, однак у ході перемовин взялася «допомогти» за 7 000 тисяч гривень. Так, тітка воїна ЗСУ передала гроші зловмисниці, яка після цього перестала брати слухавку та виїхала з багатоповерхівки.

Правоохоронці затримали жінку в Оболонському районі Києва. З'ясувалося, що жінку минулого року засудили до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком два роки за шахрайство.

За цим фактом фігурантці повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України — шахрайство. Порушниці загрожує до трьох років позбавлення волі.


Джерело: Поліція Києва