На Кіровоградщині формують нові штурмові бригади - «Гвардію наступу» (фоторепортаж)

Перегляди: 5336

В Україні формують штурмові бригади, до яких можуть вступати добровольці, націлені на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій держави.

«"Гвардія наступу" - це рекрутингова програма, вона відрізняється від програми мобілізації, це не є мобілізація. Це програма формування загонів добровольців, з яких формуватимуть підрозділи Нацполіції та Нацгвардії. За призначенням це будуть спеціалізовані підрозділи, які виконуватимуть свої завдання як спільно із ЗСУ, так і прямі завдання, пов'язані з поліцейською чи нацгвардійським призначенням, на деокупованих територіях. Президент дав розпорядження створити такі мідрозділи в.о. мінісьтра внутрішніх справ і зробити все, щоб ми мали потенціал не лише оборонятися, але і наступати. Перемога не може бути без наступу», - зазначив начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Рекрутингові центри працюватимуть на базі ЦНАПів. На Кіровоградщині це п'ять центрів адмінпослуг:

• Голованівськ, вул. Соборна, 44 Б

• Знам'янка, вул. Михайла Грушевського, 17

• Новоукраїнка, вул. Соборна, 55

• Олександрія, просп. Соборний, 59

• Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26

ЦНАП надає добровольцю можливість отримати всі необхідні довідки на місці.

Окрім того, людина яка хоче приєднатися до «Гвардії наступу» може подати відповідну анкету на сайті storm.mvs.gov.ua, де представлені всі бригади, які комплектуються. Можна обрати бригаду, в якій хоче служити людина, чи це бригада Нацполіції «Лють», чи бригади Держприкордонслужби «Сталевий кордон» чи шість бригад Нацгвардії. Або інший варіант – є телефон гарячої лінії: 080 010 00 20, на якій можна проконсультуватися і отримати інформацію, куди прийти.

Кандидатом може стати будь-яка особа, незалежно від статті, віком від 18 до 60 років.

У бригади також можуть вступати діючі поліцейські або нацгвадійці, або пенсіонери поліції ,які зще не досягли 60 років.

«Конкурс у бригади передбачає тестування, військово-лікаська комісія, сдача фізичних нормативів та співбесіда. Щодо структури бригади - зокрема, штурмова бригада "Лють" складається з вох штурмових полків, артилерійського полку, батальйона особливого призначення, а також групи особливого спеціального призначення», - зазначив начальник ГУНП Кіровоградської області Роман Козьяков.

Для всіх бійців цих бригад зберігаються пільги, які є для військовослужбовців та поліцейських. Зокрема, це зарплатня, соціальне забезпечення та безоплатна медицина.


Джерела: брифінг начальника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, начальника Головного управління поліції в Кіровоградській області Романа Козьякова та командира стрілецького батальйону НГУ Івана Реута

пресслужба Національної гвардії України

Фото: Ігор Філіпенко, CBN