У Кропивницькому судитимуть бухгалтерок вишу за незаконне нарахування премій у 8,7 млн грн

Перегляди: 5272

Головна бухгалтерка одного з університетів Кропивницького протягом 2018-2021 років незаконно нараховувала та виплачувала додаткові премії та інші доплати на загальну суму 8,7 млн грн.

До махінації вона залучила своїх підлеглих. Працівниці бухгалтерії щомісячно вносили недостовірні відомості до платіжних доручень про нарахування та виплату собі «додаткової» заробітної плати. В результаті на карткові рахунки фігуранток незаконно надійшло понад 8,7 млн грн.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Поліцейські повідомили про підозру організаторці та двом її спільницям із кваліфікуючою ознакою «вчинення злочину у складі організованої злочинної групи» - ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Також додатково повідомили підозру за ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) ККУ.

Головній бухгалтерці та двом підлеглим може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.


Джерело: Поліція Кіровоградської області