На Кіровоградщині працює новий порядок нарахування субсидій

Перегляди: 685

Із середини січня цього року Головне управління Пенсійного фонду в Кіровоградській області працює у новому програмному комплексі.

Про це сьогодні, 6 лютого, під час брифінгу в Кіровоградський ОВА розповіла  заступниця начальниці Головного управління Пенсійного фонду в Кіровоградській області Олена Романченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Нині призначення здійснюють за екстериторіальним принципом, тобто заява, яку прийняли та зареєстрували, потрапляє у загальну українську чергу на опрацювання. І документи, які, наприклад, прийняли у нас в області, можуть бачити в іншій області нашої країни. 

А друга новація те, що надавачі комунальних послуг мають відкрити електронні кабінети і надавати відповідну інформацію про тарифи, заборгованість. На сьогодні зареєстували у головному управлінні 432 установи, це 87 відсотків від загального числа тих установ, які надають послуги у нашій області», - розповіла Олена Романченко.

За її словами, за два тижні оформлень звернень за новим принципом уже опрацювали понад дві тисячі заяв.

З 1 грудня 2022 р. для отримання житлової субсидії громадяни можуть. звертатися до територіальних відділень Пенсійного фонду України, у тому числі в електронній формі (через вебпортал електронних послуг або мобільний додаток Пенсійного фонду).


Джерело: Олена Романченко під час брифінгу у Кіровоградській ОВА