Троє кропивницьких спортсменів можуть взяти участь в Олімпіаді-2024, якщо там не буде росіян

Перегляди: 736

Сьогодні, 7 лютого, під час брифінгу в Кіровоградській ОВА начальник Управління молоді та спорту Андрій Щетина розповів про обставини ймовірної участі в Олімпійських іграх кропивницьких спортсменів.

«Починаючи з 2000 року у нас не було кандидатів на олімпійські ігри. У цьому році за наказом Міністерства молоді та спорту України наші три спортсмени є кандидатами на участь в Олімпійських іграх, які відбудуться у 2024 році в Парижі. Це боксер Бозорбой Матякубов, легкоатлет Олег Дорощук та скелелаз Ярослав Ткач. Але зараз ми зіткнулися з проблемою, де міжнародний олімпійський комітет розглядає можливість допущення країн агресорів росії та білорусі до участі в цій олімпіаді, у свою чергу Національний олімпійський комітет Ураїни розглядає можливість бойкоту цієї Олімпіади, аби не опинитися на змаганнях разом із росіянами та білорусами. Тому, чи будуть приймати наші спортсмени участь в Олімпійських іграх, ще не відомо», - повідомив Андрій Щетина.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також посадовець повідомив, що загалом 120 спортсменів з Кіровоградщини знаходяться в національних збірних командах з різних видів спорту. 45 спортсменів області є обласними стипендіатами, які отримують стипендію голови обласної ради за кращі показники за підсумками 2022 року. Це в основному міжнародні старти та чемпіонати України, де спортсмени отримували перші місця. Взагалі галузь по всім 35 юнацьким спотивним школам налічує близько 15 тисяч вихованців. В області є понад 20 спортсменів, які виїхали за кордон, але продовжують займати із своїми тренерами онлайн.


Джерело: начальник Управління молоді та спорту Кіровоградської ОВА Андрій Щетина