На Кіровоградщині очільника лікарні підозрюють у вимаганні 5000$ хабаря

Перегляди: 8573

Сьогодні, 9 лютого, в суді обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час для генерального директора Новомиргородської міської лікарні Олександра Галайди.

За версією слідства, військовослужбовцю, який отримав поранення, в результаті лікування дали третю групу інвалідності тривалістю один рік, хоча відповідно до стану здоров’я та медичних експертиз військовослужбовець мав отримати другу групу інвалідності пожиттєво.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У свою чергу підозрюваний пообіцяв вирішити питання щодо оформлення пожиттєвої групи інвалідності військовослужбовцю ЗСУ за хабар у 5000 доларів США.

Голова Новомиргородської громади Ігор Забажан прокоментував подію CBN: «Я глибоко розчарований, що так вийшло. Ми покладали великі надії на керівника. Оголосили конкурс фактично рік тому, на жаль, претендентів крім нього не було, ніхто не подав відповідні документи. Олександр Миколайович виграв конкурс, ми підписали з ним контракт на мінімальний термін у два роки. Я і депутатський корпус покладали великі надії щодо розвитку нашої медицини. Про цей факт мені стало відомо вчора від правоохоронних органів».

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Джерело: Ігор Забажан у коментарі СBN, Ленінський районний суд міста Кіровограда