Підприємці з Кіровоградщини можуть взяти участь в аукціоні на право рибалити на водосховищах

Перегляди: 653

Стартували аукціони з продажу права на укладення договорів промислового рибальства на територіях Кременчуцького та Кам'янського водосховищ.

Наразі оголосили 17 лотів по Кременчуцькому водосховищу та 10 лотів по Кам'янському. Проводитимуть перші аукціони 20 лютого. До цього часу можна готувати необхідні документи та свою ціну. Стартова ціна найменшого лоту - 14 401,41 грн по Кременчуцькому і 9 085,92 грн по Кам'янському водосховищу. До договору внесли види водних біоресурсів, на які користувач отримає право на спеціальне використання до кінця поточного року - це лящ, судак, плітка, короп, щука, сом, плоскирка, синець, чехоня, головень, білизна, окунь, лин, краснопірка, клепець, рибець та йорж звичайний, сонячний окунь та раки. Рослиноїдні риби, тюлька, верховодка та карась сріблястий – не лімітується.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для участі в аукціоні необхідно зареєструвати електронний кабінет на будь-якому електронному майданчику, який акредитований у системі Prozorro.Продажі. Далі – обрати лот, який містить інформацію про обсяги лімітованих і прогнозованих видів водних біоресурсів, ліміти спецвикористання, прогнози допустимого вилову та знаряддя лову.

Потім необхідно сплатити розміри реєстраційних та гарантійних внесків і подати свою закриту цінову пропозицію на участь в аукціоні. Аукціон починається автоматично в день та час, які визначені в оголошені в системі та полягає у повторювальному процесі підвищення цін у три раунди в інтерактивному режимі реального часу. Переможцем вважається учасник, який надасть найвищу цінову пропозицію за лот.

До участі допускатимуться заявники до яких не застосовували спеціальні економічні та інші обмежувальні санкції відповідно до ЗУ «Про санкції». Також ті, у яких відсутня заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, відсутнє право на спецвикористання більш як 20% водних біоресурсів від установленого обсягу лімітів у відповідному рибогосподарському водному об’єкті та які не перебувають у процесі банкрутства або припинення.


Джерело: Кіровоградський рибоохоронний патруль