Цілодобовий домашній арешт замінили на нічний: секретарю Кіровоградської єпархії УПЦ мп переобрали запобіжний захід

Перегляди: 1439

Вчора, 13 лютого, Кропивницький апеляційний суд змінив запобіжний захід секретарю Кіровоградської єпархії УПЦ мп Роману Кондратюку, який підозрюється у розпалюванні релігійної ворожнечі, з цілодобового домашнього арешту на нічний.

Відтепер і до кінця досудового розслідування Роман Кондратюк повинен знаходитися під нічним домашнім арештом з 22:00 до 06:00.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, співробітники СБУ провели обшуки в комплексі приміщень Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря Кіровоградської єпархії УПЦ, де знайшли:

– примірники книг російської історично-пропагандистської літератури, зміст якої направлений на заперечення суверенітету та самостійності нашої держави;

– газети, які під виглядом православного видання для батьків та молоді поширюють російські наративи щодо ситуації в країні та виправдовують російську агресію на території України;

– зібрані підписні листи проти створення ПЦУ;

– комп’ютерну техніку та магнітні носії інформації із проросійськими пропагандистськими матеріалами.

У результаті слідчо-оперативних дій секретарю Кіровоградської єпархії повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань).

Дослідивши всі матеріали, додані поліцією, 31 січня суд обрав для Романа Кондратюка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту у межах строку досудового розслідування.

Раніше, 9 грудня 2022 року, запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту обрали колишньому митрополиту Кіровоградському та Новомиргородському Іоасафу (Петру Губеню), який також підозрюється у розпалюванні релігійної ворожнечі. 30 січня 2023 року запобіжний захід продовжили.


Джерело: коментар пресслужби Апеляційного суду Кіровоградської області