У Кропивницькому касирка супермаркету відмовилась обслуговувати покупчиню українською мовою та назвала «нацисткою»

Перегляди: 3209

У Кропивницькому збираються звільнити касирку супермаркету «Сільпо», яка відмовилася обслуговувати клієнтку українською мовою.

Ситуацію висвітлила у своєму дописі на Facebook кропивничанка Надія Паливода, яка і попросила касирку обслуговувати її державною мовою. У відповідь на прохання працівниця супермаркету звинуватила покупчиню в нацизмі. Керівництво мережі попросило вибачення у Надії Паливоди, запевнивши, що співробітницю звільнять.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Зі свого боку я не вимагаю, щоб касирку звільнили, але якщо людина не любить ввічливо спілкуватись з клієнтами, вона може працювати просто на іншому робочому місці, яке не передбачає спілкування з людьми. При обслуговуванні просто хотілося чути українську мову, не чути тієї російської, яка викликає негативні реакції», - прокоментувала Надія Паливода CBN.

Довідково: з 16 липня 2022 року у разі порушення норм закону та відповідного звернення вперше Офіс уповноваженого з захисту української мови складає відповідний акт та надсилає підприємцю попередження. Той, своєю чергою, має провести роз’яснювальну роботу з працівником, який відмовився спілкуватися з клієнтом українською.

За повторне порушення впродовж року омбудсмен має накласти штраф, що становить від трьохсот до чотирьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це – 5100-6800 грн. При цьому штрафуватимуть не персонал, який порушив закон, а власників чи керівників закладу.

Фото: скріншоти з фейсбук-сторінки Надії Паливоди.