У Кропивницькому запрацював безбар'єрний гінекологічний кабінет (фоторепортаж)

Перегляди: 1672

У Кропивницькому на базі міського пологового будинку запрацював кабінет для надання комплексної медичної допомоги зі збереження жіночого репродуктивного здоров’я в умовах воєнного стану.

«За підтримки благодійного фонду “Здоров’я жінок України” та Міністерства закордонних справ Великої Британії в шести регіонах України відкрили 20 кабінетів. У нас їх в області три, один в Олександрії планували відкрити, можливо уже він працює. Також у міській лікарні швидкої медичної допомоги Кропивницької міськради 10 лютого такий кабінет відкрили у нас. У ньому надають послуги жінкам, які опинилися в складній ситуації: внутрішньо переміщеним особам, пацієнткам з інвалідністю та постраждалим від сексуального насильства», - розповіла заступниця головної лікарки пологового будинку № 1 Тамара Грач.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кабінет працює цілодобово, всі послуги надають безплатно. Також можна отримати психологічну допомогу.

Кабінет забезпечили акушерським кріслом-трансформером, лампою для діагностики патології шийки матки, УЗД-апаратом, також є тести для визначення на ВІЛ, СНІД, гепатит та ковід.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.