У Кропивницькому підозрюваного у смертельній аварії взяли під варту без права внесення застави

Перегляди: 1209

Сьогодні, 15 лютого, у Ленінському районному суді міста Кіровограда обрали запобіжний захід щодо Сергія, якого підозрюють у порушенні правил дорожнього руху, що призвело до ДТП, у якому загинув один з пасажирів автомобіля.

За версією слідства, Сергій, перебуваючи за кермом автомобіля Skoda перевищив швидкість та вилетів за межі дороги, наїхавши на дерево. Внаслідок аварії один з пасажирів авто загинув. Його тіло згодом знайшли серед дерев. Ще двоє пасажирів отримали тілесні ушкодження. Сталася ДТП 1 лютого 2022 року по дорозі «Кропивницький - Платонове».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогодні, 15 лютого 2023 року, Ленінський районний суд міста Кіровограда розглянув клопотання про про визначення запобіжного заходу щодо підозрюваного. Сторона обвинувачення просила для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, враховуючи той факт, що внаслідок аварії загинула людина.

Вдова загиблого наполягала на триманні під вартою, адже запевняла, що підозрюваний може становити загрозу їй та її малолітнім дітям:

«Підозрюваний неадекватно себе поводить. Коли ми зустрічалися з ним, він мій автомобіль ледь не підбив на трасі фурою. Коли мій чоловік був ще живим, підозрюваний приходив до нас додому, і вів себе дуже нахабно. За два тижні до смерті мого чоловіка люди бачили, що підозрюваний разом зі своїми друзями п'яний їздив на автомобілі та вживав нецензурну лексику», - зазначила потерпіла.

Окрім того, суду стало відомо, що підозрюваний фігурує як обвинувачений ще по двох справах: хуліганство та незаконна порубка дерев.

Сторона захисту зазначила, що досудове розслідування по справі триває вже рік, протягом якого не було зафіксовано факти погроз від підозрюваного у бік свідків. Окрім того, адвокати наполягали на тому, що підозрюваний йде на співпрацю зі слідством, тому обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою є недоречним.

Суд задовільнив клопотання прокурора та обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб без права внесення застави.


Джерело: судове засідання у Ленінському районному суді міста Кіровограда