На Кіровоградщині незаконно вирубали дерев на 3,4 млн грн

Перегляди: 977

На Кіровоградщині судитимуть директора одного з дендрологічних лісових центрів Державного агентства лісових ресурсів України, який незаконно дозволив вирубати дерев на 3,4 млн грн у дослідно-селекційному дендрологічному лісовому центрі «Веселі Боковеньки».

Посадовець, зловживаючи службовим становищем, дозволяв рубати дерева на територіях ландшафтного парку. Через це знищили майже 2200 багатовікових лісових насаджень на 3,4 млн гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Директора судитимуть за вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка лісу, що спричинила тяжкі наслідки) та ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Раніше CBN повідомляло, що на Кіровоградщині викрили директорку лісцентру, яка причетна до вирубки дерев у заповіднику.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура, пресслужба СБУ