У Кропивницькому в поліцейському кінологічному центрі провели навчання (фоторепортаж)

Перегляди: 1347

Кропивницькі фахівці Кінологічного Центру ГУ НП в Кіровоградській області спільно з німецьким кінологом близько двох тижнів обмінювались досвідом.

Сьогодні, 16 лютого, кінологи разом із спецпризначенцями підрозділу Національної поліції для вирішення надзвичайних ситуацій «КОРД» продемонстрували CBN можливості своїх вихованців.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Близько двох тижнів ми працювали за різними напрямками: по кінології, працювали по пошуку зброї, вибухівки, затриманню умовного правопорушника, пошуку людей на місцевості, по запаховому сліду. Робота була дуже насичена та цікава, я вважаю, що кожен з нас чогось навчився. Сьогодні ми бачили як працювали спецпризначенці «КОРДу», кінологи товариства сприяння оборони України, мої добрі товариші з кінологічної спілки України.Також ми бачили як працювали мої кінологи та, звісно, моя Шеррі, яка розмінувала автомобіль», - розповів начальник кінологічного центру області Артем Матвєєв. До речі, мисливський спанієль Шеррі розмінувала саме автівку CBN.

Серед присутніх фахівців кінологічної служби були кінологи «КОРДу» та вибухотехнічної служби. Також запрошені були кінологи ТОВ «Сприйняття оборони України» та ДСНС.

За сприянням благодійного фонду «Планета» у Кропивницький вже вдруге приїздить інструктор з Німеччини - Матіас Вінкенйоханн. Він займається тим, що, в основному, привозить гуманітарну допомогу в найгарячіші точки, допомагає Україні, українській армії, військовим. Поряд з тим він є потужним фахівцем у Німеччині, він інструктор-кінолог. Цього разу він приїхав зі своєю службовою собакою породи бельгійська вівчарка малінуа.

«У майбутньому я планую повернутися, щоб ще попрацювати з вашими кінологами. Також я планую запросити Артема до Німеччини, аби він міг потренуватися там», - поділився планами Матіас Вінкенйоханн.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

[caption id="attachment_148300" align="alignnone" width="640"] Матіас Вінкенйоханн зі своєю з бельгійською вівчаркою малінуа[/caption]

[caption id="attachment_148301" align="alignnone" width="640"] Шеррі розміновує автівку CBN[/caption]

[caption id="attachment_148303" align="alignnone" width="640"] Матіас Вінкенйоханн[/caption]

[caption id="attachment_148315" align="alignnone" width="640"] Бельгійська вівчарка малінуа Матіаса Вінкенйоханна[/caption]