На Кіровоградщині СБУ викрила двох проросійських пропагандистів (фото)

Перегляди: 1338

На Кіровоградщині СБУ вручила підозри двом черговим пропагандистам: мешканцю Кропивницького та жительці Новоукраїнського району.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підозрювані поширювали антиукраїнський контент на своїх сторінках у соціальних мережах, відкрито підтримуючи і виправдовуючи збройну агресію російської армії та її злочинну діяльність на території України. Їх публікації містили заклики до насильницького захоплення території України та повалення державної влади.

У результаті обшуків в інтернет-агітаторів вилучили комп’ютери та телефони з доказами їх діяльності.

Слідчі Управління повідомили одному зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України...), іншому – за ч. 2 ст. 436-2 та за ч. 1 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).


Джерело: СБ у Кіровоградській області