У Кропивницькому відкрили виставку «Історії з окупованого Криму» (фоторепортаж)

Перегляди: 536

Сьогодні, 20 лютого, у річницю незаконної анексії Криму, у кропивницькому ТРЦ DEPO’t Center відкрили фотовиставку «Історії окупованого Криму».

Експонати, представлені на виставці, - це роботи українських репортерів, які після незаконної анексії працювали в Криму та висвітлювали тему порушення прав людини, фільмували життя родин політв’язнів. Українські репортери Аліна Смутко, Тарас Ібрагімов та Альона Савчук з 2014 до 2019 року документували життя кримських татар та проукраїнських активістів у Криму.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У жовтні минулого року фотовиставку «Історії з окупованого Криму» представили на міжпарламентському саміті Кримської платформи (м. Загреб, Хорватія), а також у грудні — під час урочистих заходів з нагоди 30-річчя Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Кропивницький — один з шести обласних центрів України, де відбуватиметься показ фотовиставки «Історії з окупованого Криму». Окрім Кропивницького фотовиставку «Історії з окупованого Криму» представляли у Хмельницькому, а також планують відкрити у Чернівцях, Одесі, Луцьку та Львові.

Переглянути виставку можна до 27 лютого.

Окрім того, у залі кінотеатру DEPO’t Center Smartcinema (4-й поверх) пройшла пресконференція, під час якої спікери розповіли про ідею створення виставки, про переслідування кримських татар і проукраїнських активістів, а також актуальну ситуацію в Криму.

З політичних мотивів до сьогоднішнього дня заарештували понад 150 осіб, — більшість із них кримські татари, — викрали 43-ох українських активістів, з них 11 осіб вважаються зниклими безвісти, а один чоловік залишається під вартою. Наразі репресії тривають.


Фото: Ігор Філіпенко, CBN