Олександрійцям нарахували багатотисячні борги за воду через загальнобудинкові лічильники

Перегляди: 1618

Міська влада Олександрії звернулася до керівництва обласної ради та водоканалу через нарахування боргу абонентам через загальнобудинкові лічильники.

«Офіційно звернувся до керівництва обласної ради та обласного водоканалу з метою врегулювання питання збільшених нарахувань за послугу централізованого холодного водопостачання для мешканців багатоповерхівок в Олександрії. Поштовхом стали численні звернення олександрійців, яким нараховується висока вартість цих комунальних послуг. У результаті містянам доводиться сплачувати подекуди понад 30-50 тисяч гривень боргу, який вони ні за яких обставин не могли створити протягом короткотривалого часу, мешкаючи у квартирі», - зазначив міський голова Олександрії Сергій Кузьменко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

[caption id="attachment_148766" align="alignnone" width="640"] фото зі сторінки Сергія Кузьменка у Facebook[/caption]

[caption id="attachment_148767" align="alignnone" width="640"] фото зі сторінки Сергія Кузьменка у Facebook[/caption]

Така ж проблема настигла абонентів «Дніпро-Кіровоград» у Кропивницькому та Знам'янці.

У «Дніпро-Кіровоград» говорять, що встановлювати лічильники їх зобов'язує закон про комерційний облік теплової енергії та водопостачання. Прилади мають допомогти боротися з тими, хто краде воду.

«Встановлюємо на вводі трубопроводу вузол комерційного обліку, який дає нам можливість обраховувати скільки будинок спожив, скільки спожили люди по своїм квартирним лічильникам. Відповідно до методики різниця між показниками розподіляється: або нараховується, або перераховується на споживачів всього будинку», - начальниця служби збуту ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Людмила Носкова.

Абонентам підприємство рекомендує встановлювати квартирні лічильники, щоб платити менше.


Джерело: фейсбук-сторінка міського голови Олександрії Сергія Кузьменка

коментар начальниці служби збуту ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Людмили Носкової