На Кіровоградщині викрили незаконне виробництво горілчаних виробів на 20 млн грн (фото)

Перегляди: 3429

Детективи Бюро економічної безпеки викрили масштабне незаконне виробництво горілчаних виробів на Кіровоградщині вартістю 20 млн грн.

За результатами обшуків детективи вилучили понад 100 тис. пляшок лікеро-горілчаних виробів різних торговельних марок, понад 25 тис. літрів рідини із запахом спирту, 17 механічних пристроїв для закорковування пляшок, 126 тис. марок акцизного податку з ознаками підробки, документацію з податкового посту та товарно-транспортні накладні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Орієнтовна вартість вилученого становить близько 20 млн грн.

Всю продукцію та приладдя знайшли на одному із заводів, що виготовляв лікеро-горілчані вироби з необлікованого спирту.

Документально завод не працював, а фактично організував незаконне масштабне виробництво підакцизної продукції. Надалі алкогольні вироби, ймовірно за готівку, постачалися кінцевому споживачу з підробленими марками акцизного податку та без них.

Окрім того, на податковому посту працівник Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області був відсутній, що, як зазначають у Бюро економічної безпеки, може свідчити про ймовірне прикриття незаконних дій зі сторони ДПС.

Наразі оцінюється розмір збитків, завданих державному бюджету. Також проводяться відповідні експертизи, встановлюються усі обставини злочину та повне коло причетних осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 (кримінальне правопорушення визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (дві або більше), які заздалегідь, тобто до початку кримінального правопорушення, домовилися про спільне його вчинення), ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну, пального або інших підакцизних товарів або вчинене особою, яка раніше була засуджена за цією статтею), ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб чи у великому розмірі) КК України здійснюють детективи БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.


Джерело: Бюро економічної безпеки