У Голованівський громаді заборонили продаж штучних квітів та вінків

Перегляди: 821

Вчора, 23 лютого, виконавчий комітет Голованівської селищної ради заборонив продаж та використання штучних квітів, кошиків та вінків.

Виконком своїм рішенням заборонив продавати квіти, вінки та корзини, які виготовлені з пластику та полімерних матеріалів, у магазинах та ринках на території Голованівської громади.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також рішення забороняє розміщувати штучні вінки на кладовищах, біля меморіальних комплексів та пам'ятників.

Відділ житлово-комунального господарства, благоустрою, енергетики та захисту довкілля повинен забезпечити поширення інформації про обмеження використання штучних квітів та вінків, а також звернутися до релігійних організацій, щоб роз'яснити мешканцям громади про школу навколишньому середовищу від пластикових матеріалів.

Відділ освіти, молоді та спорту має зобов'язати керівників закладу освіти провести роз'яснювальну роботу серед вихованців та учнів з метою виховання культури використання живих квітів та поширення інформації про негативно й вплив на навколишнє середовище штучних.

Окрім того, з метою поліпшення естетики населених пунктів громади заборонити виносити за межі торгівельних приміщень ритуальну атрибутику (хрести, труни, пам'ятники тощо) та обмежити її розміщення на дверях, стінах та прибудинковій території.


Джерело: Голованівська селищна рада