У Кропивницькому завідувачку дитячого садочку оштрафували за вирубку дерев на території закладу

Перегляди: 3001

У Кропивницькому завідувачці дитячого садку №54 «Чебурашка» та виконавцю робіт загрожує штраф за спилювання дерев.

Учора Кропивницька міськрада на сторінці у Facebook висвітлила ситуацію щодо спиляних дерев на території дитсадочків у Кропивницькому, якою на волонтерських засадах за погодженням з керівництвом закладів займався Віктор Романов.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами очільниці міського управління освіти Лариси Костенко, обрізка дерев виконувалася виключно задля безпеки дітей, альтернативи їй не було.

Керівниця ГО «Озеленення» Надія Паливода стверджує на фейсбук-сторінці організації, що Романов, який попиляв дерева, займається їх продажем. Також, що подібними роботами мають опікуватися комунальні служби. Крім того вона додала, що більшість дерев не були сухі. «Це були здорові зелені дерева. І йдеться не про три дитсадка - їх набагато більше. Мені продовжують писати й дзвонити люди з різних кінців міста, де по дитсадках точно так само покалічені дерева», - узагальнила активістка.

За інформацією начальника інспекції з благоустрою Олександра Брюховецького, на виконавця робіт і завідувачку ДНЗ №54 за пошкодження зелених насаджень склали адміністративні протоколи. Першому загрожує штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень, другій – від 850 до 1700 гривень.


Джерело: фейсбук-сторінка Кропивницької міської ради, група Озеленення Кропивницький у Facebook.