Депутата Олександрійської міськради судитимуть за напад на журналіста та службову недбалість

Перегляди: 1280

Депутата Олександрійської міської ради судитимуть за перешкоджання роботі журналіста та нанесення йому тілесних ушкоджень, а також за службову недбалість зі збитками у 1,7 млн грн.

За даними слідства, у 2019 році журналіст готував матеріал про корупційну складову при зміні підприємства-утримувача міського сміттєзвалища. Під час зйомки депутат бив журналіста по руці - намагався вибити з його рук фотокамеру. За висновками експертизи, працівник ЗМІ отримав легкі тілесні ушкодження.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Крім того, депутату слідство інкримінує службову недбалість. Мова йде про бездіяльність обвинуваченого при здійсненні контролю за роботою підприємства, утримувача сміттєзвалища. Як наслідок, сміттєзвалище експлуатувалося із численними порушеннями вимог законодавства, що призвело до забруднення землі і підземних вод зі збитками довкіллю у понад 1,7 млн грн.

Нагадаємо, 24 серпня 2022 року очільнику забороненої фракції ОПЗЖ в Олександрійській міській раді Геннадію Лоцману повідомили про підозру у вчиненні двох кримінальних правопорушень: збитки громаді у 2 млн грн та напад на журналіста.

Перше кримінальне провадження відкрили за фактом забруднення земель відходами, що створило небезпеку для довкілля. На думку слідства, збитки, завдані довкіллю складають понад 2 мільйони гривень. Саме Геннадій Лоцман мав контролювати, як очільник комунального господарства «Олександрія-Еко 2019» та чиновник, діяльність підприємства, що забезпечувало приймання сміття та його переробку та утилізацію. За час діяльності підприємства, законність діяльності якого на комунальному сміттєзвалищі теж розглядається в окремій кримінальній справі, було захоплено понад 1 гектара землі. Через ці незаконно захоплені землі у ґрунт та водоносний шар потрапили речовини, які можна назвати небезпечними для життя та здоров’я людей.

Друга історія має початок у 2019 році. Саме тоді Геннадій Лоцман напав на журналіста, члена Національної спілки журналістів України, редактора сайту «Тексти. Олександрія» та представника ІА «Центральноукраїнське бюро новин» Віктора Голобородька. Подія відбулась на в’їзді до сміттєзвалища, коли журналіст прибув туди через інформацію про блокування міського звалища комунальниками.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура